Chifle cu ciuperci si masline

de _Alina_ in Piine, 7 Apr 2014 | 3237 vizualizari

 

V-am mai zis ca-mi plac ciupercile si painea, iar de cand am facut painicile cu sos de rosii si gogosari ma gandeam sa combin aceste ingrediente. Cele 30 de chifle obtinute s-au mancat "ca painea calda" :)) Eu am pasat ciupercile fiindca am un mofturosel care nu le suporta daca le vede, dar voi le puteti lasa cubulete sau faceti cum preferati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 50 g drojdie
  • 1 lgt zahar
  • 300 ml apa calda
  • 1 ceapa mare (140 g)
  • 370 g ciuperci pleurotus (congelate)
  • 80 ml apa
  • 175 g pasta de gogosari
  • 160 g masline
  • 150 ulei de palmier/ floarea soarelui
  • 100 g faina de grau pentru modelat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu ciuperci si masline:

1. Punem faina intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc in care punem drojdia impreuna cu zaharul. Turnam apa calda si dizolvam drojdia. Acoperim vasul si lasam la dospit 10-15 min intr-un loc caldut, lipsit de curenti.

2. Taiem ceapa marunt si o punem la inmuiat intr-o tigaie impreuna cu o lingura de apa. Adaugam ciupercile si cei 80 ml apa, punem capacul si lasam 10 minute la foc potrivit. Adaugam apoi pasta de gogosari si mai lasam 3-5 minute. Oprim focul si lasam sa se raceasca pana la temperatura de 36-38 grade celsius. Punem compozitia intr-un blender si mixam putin (puteti sa o lasati si asa daca va place sa gasiti bucati mai mari de ciuperci prin chifle).

3. Incorporam ciupercile, maslinele si sarea si framantam 1-2 minute.

4. Inglobam uleiul si framantam bine (7 minute).

5. Acoperim vasul si lasam la dospit 30 min intr-un loc cald, lipsit de curenti.

6. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius.

7. Framantam din nou aluatul cu putina faina, il impartim in doua formam cate un cilindru cu grosimea de 8-10 cm din care taiem cate 15-16 felii (70-80 g greutate/felie). Luam fiecare felie o pudram cu faina si formam o modelam sub forma unei mingi. Punem chiflele astfel formate intr-o tava tapetata cu harti de copt la 7-8 cm distanta intre ele. Acoperim chiflele cu un prosop si lasam sa dospeasca 10 minute.

8. Introducem in cuptor un vas cu apa rece (jos) si tava cu chifle (pe raftul din mijloc) pentru 30 minute (sau pana cand se rumenesc).  

S-aveti pofta!

TIPS-URI

1

Drojdia si faina sa aibe temperatura mediului ambiant.

2

Pasta de gogosari o puteti inlocui cu sos de rosii.

3

Puteti folosi ciuperci proaspete si le puteti taia din start cubulete ca sa nu mai aveti treaba cu blenderul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu ciuperci si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Pushaa 1

08.04.2014, 13:10

interesant!

_Alina_ 1

08.04.2014, 17:13

Multumesc dragilor!

Diana132 1

12.04.2014, 19:07

Trebuie sa incerc si eu reteta. Felicitari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chifle ca pe vatra